Med AI kan jurister hurtigere og med større sikkerhed gennemgå aftaler

Få AI til at omskrive modpartens klausuler efter dine behov samt meget mere.

Med AI kan jurister hurtigere og med større sikkerhed gennemgå aftaler

Introduktion

I en travl forretningsverden, hvor juridiske aftaler og dokumenter fra samarbejdspartnere udgør en væsentlig del af hverdagen hos legalafdelingen, kan AI-drevet kontraktanalyse være en kritisk ressource til at gøre juristens eller contract managerens liv lettere. Specifikt kan anvendelsen af denne teknologi fremskynde gennemgangen af standardaftaler og samtidig øge sikkerheden for, at ingen detaljer overses.

AI-drevet kontraktanalyse

Det er nu muligt at foretage en hurtig og automatiseret gennemgang af modparters aftaler. Ved at udnytte avancerede algoritmer kan softwaren identificere mønstre og afvigelser af disse i juridiske dokumenter, hvilket resulterer i en betydelig tidsbesparelse for legalafdelingen, da kontraktanalysen på få sekunder kan fremhæve manglende klausuler, ikke-standard klausuler og gængse kontraktuelle faldgruber. Dette gør, at jurister og contract managers er i stand til hurtigere at gennemgå standardaftaler, således at der bliver frigjort tid til de mere spændende kerneopgaver.

Herudover oplever dem, der gennemgår en aftale med AI, også en større sikkerhed for, at disse har husket at få afdækket de mest basale og væsentlige kontraktuelle baser. Således bliver juristens arbejde mere konsekvent, og risikoen for fejl og forglemmelser reduceres.

Omskriv modpartens klausuler med AI

Foruden de ovennævnte gevinster ved AI-drevet kontraktanalyse, er der også en række andre produktivitetsøgende funktioner, der nu er mulige. Det er f.eks. muligt at bruge AI til at omskrive modpartens klausuler efter juristens input med tracked changes. Herudover er det også muligt at benytte AI til at lave en kommentar over de selvsamme tracked changes til modparten, der forklarer, hvilke ændringer man har lavet, og kommer med argumenter for, hvorfor man har foretaget dem.


Disse funktioner øger produktiviteten ved at nedbringe tiden brugt på gennemgangen af aftaler yderligere. De hjælper desuden også med at finde de rette formuleringer, når det er sidst på eftermiddagen, og den juridiske og sproglige fantasi ikke rækker helt så langt, som den gjorde et par timer tidligere.

Konklusion

Ved at udnytte AI-drevet kontraktanalyse kan virksomheder lette arbejdsbyrden for deres interne jurister og contract managers. Dette sker konkret ved, at juristen overlader det tunge arbejde til AI og med ro i maven blot kan skimme modparternes standardaftaler, hvilket frigiver tid til de vigtigere kerneopgaver. Selv i det omfang, at der kræves en ændring af modpartens bestemmelser, kan AI hjælpe til, hvorfor anvendelsen af AI-drevet kontraktanalyse kan gøre en signifikant forskel for legalafdelingen i de danske virksomheder, hvilket alt andet lige vil styrke konkurrencevnen.

Ved at klikke på "Accepter" accepterer du lagringen af cookies på din enhed for at forbedre webstedsnavigation, analysere webstedsbrug og hjælpe med vores markedsføringsindsats. Se vores privatlivspolitik for mere information.